Ξενοδοχειο Αρίων Δελφοί - Μνημείο Π.Π.Κ lang_el  lang_en  lang_de

 

 

ΔΕΛΦΟΙ (ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ)

Ξενοδοχειο Αρίων Δελφοί - Μνημείο Π.Π.Κ

 

Ξενοδοχειο Αρίων Δελφοί - Μνημείο Π.Π.Κ

 

Ξενοδοχειο Αρίων Δελφοί - Μνημείο Π.Π.Κ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Οι Δελφοί είναι αρχαιολογικός χώρος και σύγχρονη κωμόπολη του νομού Φωκίδας, στη νοτιοδυτική πλευρά του Παρνασσού.  Λόγω της σπουδαιότητας των Δελφών κατά την αρχαιότητα, όπου ονομαζόταν Ομφαλός της Γης, η περιοχή αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ξένων τουριστών στην Ελλάδα από όλο τον κόσμο.

 Ο αρχαιολογικός τόπος είχε κατοικηθεί από τον Μεσαίωνα και το χωριό ονομαζόταν Καστρί. Ήταν επιταχτική η ανάγκη να μετακινηθεί το χωριό για να μπορέσουν να γίνουν οι ανασκαφές κάτι όμως που αρνούνταν οι κάτοικοι. Η ευκαιρία να μετατοπισθεί το χωριό δόθηκε όταν αυτό καταστράφηκε μερικώς από σεισμό και οι κάτοικοι έδωσαν τον αρχαιολογικό χώρο με αντάλλαγμα ένα νέο χωριό. Το 1893 η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή αφαίρεσε σημαντική ποσότητα εδάφους από πολυάριθμους τόπους έτσι ώστε τα σημαντικά κτήρια του ιερού του Απόλλωνα όπως επίσης και χιλιάδες αντικειμένων, επιγραφών και γλυπτών να έρθουν στην επιφάνεια.

 Τέσσερεις περιοχές του χώρου αναστηλώθηκαν περισσότερο ή λιγότερο. Ο Θησαυρός των Αθηναίων αναστηλώθηκε ολόκληρος λόγω του πλήθους των αυθεντικών αρχαίων αντικειμένων που βρέθηκαν από την γαλλική ομάδα υπό την χορηγία του Δημάρχου Αθηναίων. Ο Βωμός των Χιωτών αναστηλώθηκε το 1959 από την Ελληνική Αρχαιολογικές Υπηρεσία. Η Θόλος και ο Ναός του Απόλλωνα υπέστησαν μικρές αναστηλώσεις. www.ToursInGreece.gr

Ξενοδοχειο Αρίων Δελφοί - Μνημείο Π.Π.Κ

Ξενοδοχειο Αρίων Δελφοί - Μνημείο Π.Π.Κ

 

delphi_view

ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

 Οι Δελφοί είναι μια περιοχή με συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό. Έχει χαρακτηριστεί τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και ένας από τους «Ιερούς τόπους» του κόσμου. Διαθέτει ένα μεγάλο και οργανωμένο δίκτυο φιλοξενίας και προσφέρει πολλές επιλογές για αθλητικές δραστηριότητες, μιας και απέχει μόλις 15’ από τη θάλασσα και 30’ από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

 Προσελκύει άτομα που ενδιαφέρονται για τον Αγροτουρισμό, για τη φυσιολατρεία, τους εναλλακτικούς τρόπους άσκησης, την περιήγηση και την εξερεύνηση. Μερικές από τις προτάσεις για αθλητισμό, είναι η πεζοπορία (παγκόσμιο μονοπάτι Ε4), ποδηλασία βουνού, εξερεύνηση σπηλαίων, αναρρίχηση σε βράχο και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

 Οι Δελφοί προσφέρουν πολλές δυνατότητες για εκδρομές στις γύρω περιοχές. Αποτελούν ορμητήριο για εξορμήσεις στις υπέροχες και παραδοσιακές πόλεις και ακρογιαλιές της Φωκίδας, όπως το Γαλαξίδι, η Άμφισσα, η Δεσφίνα, η Ιτέα, η ιστορική Γραβιά, καθώς και για τα γύρω παραδοσιακά χωριά του Παρνασσού. Επίσης, βρίσκεται σε απόσταση 9 χλμ από την Αράχωβα, ένα βασικό χειμερινό προορισμό με πολλές προτάσεις διασκέδασης και νυχτερινής ζωής.

Ξενοδοχειο Αρίων Δελφοί - Μνημείο Π.Π.Κ

Ξενοδοχειο Αρίων Δελφοί - Μνημείο Π.Π.Κ

Ξενοδοχειο Αρίων Δελφοί - Μνημείο Π.Π.Κ

 

ΑΡΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: ΣΥΓΓΡΟΥ 29-ΔΕΛΦΟΙ-ΦΩΚΙΔΑ  ΤΗΛ: 22650 82097  FAX: 22650 83097  ΚΙΝ: 6937 641464

Copyright © www.ArionDelphiHotel.com All rights reserved. Design by Nikolaos.